Ekstraordinært ting i Troms orienteringskrets

Postet av Troms Orienteringskrets den 4. Des 2020

Skrevet av Axel Theisen

Med dette innkalles til ekstraordinært ting for Troms orienteringskrets.

Tinget avholdes som et epostmøte  fra fredag 18.12.2020 kl 8:00 til søndag 20.12.2020 kl. 20:00.
Styret i kretsen fattet på møte 7.5. og 23.9. vedtak om å avholde ekstraordinært ting i Troms orienteringskrets. Bakgrunnen for vedtakene var at styret ble klar over at det ordinære tinget i februar ikke gjorde alle de valg som det etter loven skulle ha gjort. Dette gjaldt valg av mangelfullt styre og manglende valg av kontrollutvalg. I tillegg skulle loven for kretsen ha blitt endret til å følge en ny norm.
 
Etter gjeldende lov for Troms orienteringskrets så skal styret bestå av 5 medlemmer og 3 varamedlemmer. Det ble på det ordinære tinget valgt kun 4 medlemmer, og ingen vara. For å gjøre det enklere å finne styre til kretsen i år og fremover, foreslår styret at loven endres slik at det kun kreves 4 medlemmer og 2 varamedlemmer i styret. Da blir det nødvendig å velge 2 varamedlemmer til styret på dette ekstraordinære tinget.
 
Når det gjelder kravet om kontrollutvalg, så ble det kravet innført i 2019 i en ny lovnorm fra NIF. Denne nye lovnormen er Troms orienteringskrets pliktig til å bruke for sin lov fra i år.
 
Så det ekstraordinære tinget skal altså gjøre 2 ting:
Først skal tinget vedta ny lov for Troms o-krets, med alle endringene som følger med den nye lovnormen, og eventuelt de endringene som styret foreslår.
 
Så skal tinget velge folk inn i de roller som den nye loven krever at skal være fylt, og som det ordinære tinget ikke valgte.
 
Dagsorden for det ekstraordinære tinget blir da som følger:
 
1. Godkjenning av innkalling
2. Valg av to personer til å underskrive protokollen
3. Vedta ny lov for Troms orienteringskrets
4. Velge 1 og 2. vara til styret.
5. Velge 2 medlemmer og 1 vara til kontrollutvalget
 
Lagene i kretsen har anledning til å oppnevne følgende antall representanter til tinget:
 
Lag > 50 medlemmer:                                         3 representanter
Lag < 50 medlemmer og > enn 25 medlemmer: 2 representanter
Lag < 25 medlemmer:                                         1 representant
 
Det er medlemstallet innberettet for 2019 som skal brukes.
 
Hvert lag må melde sine representanter (navn og epostadresse) til kretslederen på denne epostadressen før tinget starter.
 
De som skal delta på det ekstraordinære tinget sender i perioden tinget pågår e-post til styreleder til axel.theisen@gmail.com og gir sine innspill til de fem sakene på sakslista. Det må fremgå om man er enig i styrets innstilling eller ikke.  
 
Styrets forslag til ny lov for Troms orienteringskrets finner du her:
 
Styrets instilling til valgene er som følger:
1. vara til styret: Hans Martin Vaeng, Sørreisa
2. vara til styret: Rune Graversen, BUL Tromsø
Medlemmer til kontrollutvalget: Kjell Johansen og Rolf Arne Andreassen
Vara til kontrollutvalget: Bengt Haugen, BUL Tromsø
 
For de som er interessert:
 
Hilsen
Styret i Troms orienteringskrets



Løp I Indre Troms til helgen

Postet av Troms Orienteringskrets den 1. Jun 2020

Skrevet av Axel Theisen

Snøen smelter så vi kan høre det, så det er ventet gode forhold når det nå blir løp i indre Troms til helgen!
Både Bardu IL og Mellembygd O-lag arrangerer løp på søndag 7. juni.
Bardus løp går først, med start fra 10 - 12, og MOLs løp følger deretter med start fra 13 - 15.
Påmelding i Eventor før fredag!




Nord-Norsk mesterskap i Sørreisa.

Postet av Troms Orienteringskrets den 25. Mai 2020

Skrevet av Axel Theisen

Midnattsola er her, snøen har for alvor begynt å smelte, (og vi har hatt o-løp i Skibotn). Dette er sikre tegn på at årets sommer tross alt er i anmarsj. Og i sommer - som hver sommer - er Nord-Norsk mesterskap et av de store målene i orienteringssesongen.

Sørreisa O-lag feirer i år 50-års-jubileum, og i den anledning er de godt igang med å planlegge årets NNM som skal gå av stabelen fredag 21. til søndag 23. august. Utsendelse av invitasjon og åpning for påmelding er umiddelbart forestående.

Programmet blir som det pleier, med sprint, langdistanse og stafett på hhv. fredag ettermiddag, lørdag og søndag. Det blir i år skogsprint i området ved Sørreisa stadion. (Det gleder oss gamlinger med slitne knær og andre skavanker). Langdistansen og stafetten går i tradisjonelt grovkupert skogsterreng ved areanaen i Skardalen/Skøelvdalen.

Som følge av smittevernhensyn så vil dessverre tilbudet om overnatting på hardt underlag på skole/idrettshall og bankett utgå. Nøyaktig hvilke andre tilpasninger som må gjøres i årets NNM-arrangement kommer an på hvilke nye/endrete smittevernsanbefalinger som kommer i løpet av sommeren.




Grensesprengende Midnattssolgalopp 2021

Postet av Troms Orienteringskrets den 22. Mai 2020

Skrevet av Axel Theisen

Midnattssolgaloppen 2019 var historisk da den for første gang ble arrangert i Finnmark, med Alta O-lag som arrangør.
Neste år, altså i 2021, fortsetter Midnattssolgaloppen å skrive historie. Etter 54 år med Midnattssolgalopp vil den for første gang krysse landegrensa. Da er det nemlig IFK Kiruna i Sverige og Bjerkvik IF som står som arrangør av galoppen.
 
Midnattsolgaloppen starter i Sverige med IFK Kiruna som arrangør med arena i Laxforsen  tirsdag 29. og onsdag 30. juni. På torsdag får vi lov å hvile støle og slitne ben. Eventuelt kan man nyte det området har å by på. Fredag 2. og lørdag 3. juli kommer galoppen tilbake til Norge igjen. Da er det Bjerkvik IF sin tur til å arrangere. Bjerkvik IF er en erfaren MG arrangør som sist arrangerte to løp i Midnattssolgaloppen i 2007
 
Kuskene for Galoppen blir Mats Luspa for Kiruna, og Aud Pedersen for Bjerkvik. Det meldes om at de er veldig godt i gang med forberedelsene selv om de nettopp er blitt tildelt MG 2021. 



Vårsesongen er i gang i Troms

Postet av Troms Orienteringskrets den 16. Mai 2020

Skrevet av Axel Theisen

Våren er kommet  til Troms, og en ganske annerledes 17. mai er rett om hjørnet. Selv om man noen steder må se godt etter for å oppdage våren, så er vårsesongen faktisk i gang. Straks Koronarestriksjonene var blitt lempet på så hev OK Silsand seg rundt og arrangerte et løp på Hofsøy aller lengst sør på Senja 10. mai. Løypene var fine, terrenget var snøfritt, og været og omgivelsene var fantastiske. 40 løpere var med, og arrangementet gikk fint. Deltakerne holdt tilbørlig avstand og motsto fristelsen til å diskutere veivalg over samme kart.

En revidert terminliste for våren er nesten klar (finnes under Aktivitet/Terminliste), og det er klart at Sørreisa er optimistisk og forbereder NNM til planlagt tid i august. Sjansen er stor for at det arrangementet går som planlagt, om enn med nødvendige endringer av smittevernshensyn.

 




Utsatt Skibotnløp er på trappene!

Postet av Troms Orienteringskrets den 16. Mai 2020

Skrevet av Axel Theisen

Vårens Skibotnhelg ble avlyst. Det var både ulovlig og umulig å arrangere noe i Skiboth i 1. mai-helgen. Men nå er det (litt) andre tider. Litt løsere smittevernrestriksjoner og litt mindre snø. Så da har familien Urset med venner tatt ansvar. Anne har lagt ut følgende info på O-kretsens side på Facebook:

VÅRLØPENE I SKIBOTN 2020

Troms O-krets ønsker velkommen til to O-løp i Skibotn søndag 24. mai 2020.

Hvis det blir mer enn 50 påmeldte, vil løpene avvikles parallelt for å tilfredsstille smittevernkravene. Løpsledelsen setter da opp klubbvise startintervall ut fra påmeldingslistene.

Det ligger fortsatt en del snø i Skibotn, så løypeleggerne må ut og rekognosere før detaljer om samlingsplasser og løypelengder er klare. Men mest sannsynlig blir det et sprintløp på sentrumskartet, og en forkortet langdistanse i terrenget.

Begge løp vil ha tilbud om løyper på A-, C- og N-nivå. Påmelding åpner i Eventor mandag 18. mai, da vil det også komme utfyllende detaljer om starttider, samlingsplass, løypelengder, stemplingssystem mm.

Løypeleggere: Carl Henrik Bjørseth og Gjermund Urset
Løpsleder/smittevernansvarlig: Anne Urset

Alle deltagere bes om å lese grundig gjennom «Veileder for lokale orienteringsløp» før løpene: http://orientering.no/…/veileder_for_lokale_o-lop_med_med_b…

 



Terminlista for Troms 2020 er klar.

Postet av Troms Orienteringskrets den 13. Feb 2020

Skrevet av Axel Theisen

Terminlista for Troms ordienteringskrest for 2020 er nå klar. -Og løpene ligger allerede registrert i Eventor! 

Etter godt arbeid av styrets terminlisteansvarlige Atle Iversen, er nå en ganske fyldig terminliste klar. Etter en ski-O-helg i Tromsø i månedskifte februar-mars, så satser vi på å starte emd en Skibotnhelg allerede 1. mai. Blandt høydepunktene ellers kan nevnes NNM i Sørreisa 21.-23. august.

Du finner terminlista i menyen under Aktivitet/Terminliste.